top of page
Foto van schrijverLeesdetective Sander

Het supergeheime spionnenpuzzelboek | Klassieke puzzeltjes onder de motorkap

Hoewel het leven van een spion een ongekend gevaarlijk leven is, blijkt het voor veel kinderen toch een droombaan te zijn. Boeven bespioneren en wellicht zelfs uitschakelen is aan de orde van de dag in menig serie en game en waar je mee in aanraking komt, raak je mee besmet. Niet voor niets zijn er tal van kinderboeken die het onderwerp van spionage aansnijden. Dat is leuk in een verhaal, maar als er de mogelijkheid voor kinderen is om zelf ook de spion uit te hangen, dan zou dat zomaar reuze interessant kunnen zijn. In Het supergeheime spionnenpuzzelboek van Van Holkema & Warendorf word je getest. Ben jij een waardig spion?


In het boek kruip je vanaf bladzijde één in de huid van Agent W. Je hebt net een opleiding voor de geheime dienst afgerond en na vijf jaar in de schoolbanken te hebben gezeten is het tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Je gaat aan de slag met verschillende missies die je in eerste instantie als beginner uitvoert. Door opdrachten te voltooien kruip je hoger in rang, maar de moeilijkheidsgraad van de puzzels zelf blijft redelijk gelijk. De vraag is natuurlijk wat voor puzzels je dan voorgeschoteld krijgt.


Er is gekozen voor een aantal soorten puzzels die min of meer in dezelfde hoedanigheid terugkeren. Allereerst is daar zoek de verschillen. Soms gaat dit om locaties, de andere keer weer om schaduwen. Daarnaast is het klassieke doolhof ook van de partij. De leukste opdrachten zijn die waarin je je geheugen moet testen. Je krijgt een afbeelding of een tekst te zien die je moet onthouden. Vervolgens draai je de bladzijde om en beantwoord je een aantal vragen over wat je zojuist hebt gezien. Dit is de soort puzzel die de lezers echt even een spion laat zijn, want aanwijzingen en details onthouden is iets wat je als spion volledig onder de knie moet hebben!



Al met al is Het supergeheime spionnenboek een gunstig geprijsd boekje (onder de €10,-) dat voor lezers vanaf een jaar of 8 á 9 een leuk doeboek is. Het verhaal is flinterdun of eigenlijk niet echt aanwezig. Het is een lijntje dat de verschillende opdrachten aan elkaar verbindt, maar het draagt niet superveel bij aan het geheel. Het zijn de puzzels die dit boek maken en het feit dat kinderen het idee hebben dat ze voor even een echte spion zijn, maakt het thematisch aantrekkelijker. Even geen iPad op de achterbank van de auto, maar laat kinderen met potlood de spion uithangen!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...de echte speurneuzen onder ons! ...kinderen die boeken haten, dit kan het eerste stapje zijn naar de ommekeer!

...iedereen die een goedkope geheugentest zoekt.

 

Samenvatting/Omslag

Word jij een supergeheime topspion? Dit boek bevat talloze hersenkrakende puzzels om op te lossen.

De Mona Lisa is gestolen: ontdek jij de tien verschillen tussen de replica en het echte schilderij? Kun je de code kraken naar een kluis vol geheime plannen? Of de route kiezen die jou laat ontsnappen uit de schuilplaats van je aartsvijand?

De puzzels dompelen jonge lezers onder in de wereld van spionage. Je zult je hersens moeten laten kraken om te overleven! De opdrachten worden moeilijker naarmate het boek vordert –lezers kunnen de puzzels, codes en mysteries oplossen en zich opwerken van beginnend spion tot meesterbrein. In iedereen zit een spion in de dop. Aan de slag!

Het supergeheime spionnenpuzzelboek is perfect voor alle jonge codekrakers vanaf 9 jaar.


Comments


bottom of page